Het doel van dit project is om samen met landbouwers en geëngageerde ketenspelers op Vlaams niveau te onderzoeken hoe er in de toekomst beter kan samengewerkt worden om een stap te zetten in de productie van lokaal geproduceerde eiwitrijke gewassen (gele erwt veldboon lupine soja kikkererwten linzen quinoa ...) voor humane consumptie. Via verschillende bijeenkomsten bouwen we niet alleen kennis op rond thema's als faire prijs en risicodeling maar laten we ook toe dat er vertrouwen kan groeien tussen de ondernemers beide noodzakelijk als er later samengewerkt zal worden.
The aim of this project is to collaborate with farmers and committed chain players at the Flemish level to explore how future cooperation can be improved to advance the production of locally grown protein-rich crops (yellow peas, field beans, lupine, soy, chickpeas, lentils, quinoa, etc.) for human consumption. Through various meetings, we not only build knowledge on topics such as fair pricing and risk-sharing, but also foster trust among entrepreneurs, both of which are essential for future collaboration.
Voorbereidend traject voor ‘Vlaamse Eiwitboeren’ is een onderzoeksproject van AgroFoodNature.
Joos Latré
Innovatiesteunpunt voor landbouw en platteland
01/05/2024 - 30/04/2025
Vlaamse regering - departementen (ministrieel initiatief)
Departement Landbouw en Visserij
Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen
Inagro
Innovatiesteunpunt voor landbouw en platteland
Praktijkpunt Landbouw Vlaams-Brabant