Foto AI4Events: Roadmap in de digitale transformatie van het klantenactiveringsproces binnen de evenementensector

AI4Events.

A

AI4Events.

AI4Events: Roadmap in de digitale transformatie van het klantenactiveringsproces binnen de evenementensector

De algemene doelstelling van het project is om de evenementensector te ondersteunen met de integratie van AI in hun bedrijfsprocessen, die als hefboom kan zorgen om terug op te starten, te accelereren en een duurzame toekomst uit te bouwen. Starten met AI vergt vaak een grote inspanning en brengt initieel een grote kost en/of onzekerheid met zich mee, waardoor de adaptatie moeilijker en langzamer verloopt. Tevens weten bedrijven niet aan welke (data-)eisen ze dienen te voldoen alvorens te kunnen starten met AI en welke investeringen hiermee gepaard gaan (zowel financiële aankopen van hard- en/of software, opleidingen van medewerkers, …) . 
Na afloop van het project wordt er een heldere roadmap aangeboden, waarbij doelgroepbedrijven na een eenvoudige selectie inzichten zullen verkrijgen welke AI-tools voor hen relevant kunnen zijn, mét een handleiding naar de vereisten om met de tools aan de slag te kunnen gaan. Daarbij wordt het platform aangevuld met inspirerende praktijkcases in de sector en wordt een navormingsaanbod ontwikkeld om met AI effectief aan de slag te gaan. 

Meer info op de website

AI4Events: Roadmap in de digitale transformatie van het klantenactiveringsproces binnen de evenementensector is een onderzoeksproject van het onderzoekscentrum Research Centre for Sustainable Organizations

Projectcoƶrdinator

Katrien Meert, Karin Bruyr

Copromotoren

Geert Van Boven

Projectmedewerkers

Lies Beugnies

Looptijd

01/04/2021 - 31/03/2023

Financier

VLAIO

Programma financier

TETRA Hogescholen-AI