Foto Community development in occupational therapy education.

Community development in occupation therapy education.

C

Community development in occupation therapy education.

Community development in occupational therapy education.

Ergotherapeuten beschouwen gemeenschapsgerichte praktijken, zoals community development als een belangrijk deel van hun job. Een gezamenlijke module wordt gecreëerd om ergotherapiestudenten voor te bereiden om gemeenschappen te ondersteunen tijdens het community development proces met voorbeelden relevant voor de context in de België, Rwanda en Zuid-Afrika. 

In sommige delen van de wereld is community development sterk ingebed in de ergotherapiepraktijk, op andere plaatsen is deze benadering nog in opkomst. Dit project schetst de synergie tussen ergotherapie en community development, maar bekijkt eveneens de mogelijkheden om samen te werken met andere beroepsgroepen. Een gezamenlijke module wordt gecreëerd om (ergotherapie)-studenten voor te bereiden op het ondersteunen van gemeenschappen tijdens het community development proces met voorbeelden relevant voor de context in de België, Rwanda en Zuid-Afrika. Deze verschillende verhalen geven een rijk beeld van de benaderingen van community development binnen het werkveld. De samenwerking tussen de lectoren en studenten vanuit België, Rwanda en Zuid-Afrika heeft als doel, te leren van elkaar en te leren vanuit een breder perspectief.

Community development in occupational therapy education is een onderzoeksproject van het onderzoekscentrum EQUALITY ResearchCollective.

Projectcoƶrdinator

Anne-Mie Engelen

Looptijd

01/08/2019 - 31/07/2022

Financier

EU

Programma financier

Erasmus+