Foto Geselecteerde hoge gist en biofenolen voor de ontwikkeling van een uniek bier

Onderzoeksprojecten.

O

Onderzoeksprojecten.

Geselecteerde hoge gist en biofenolen voor de ontwikkeling van een uniek bier

De resultaten van het geplande onderzoek van het project hebben alle nodige wetenschappelijke en technische informatie opgeleverd voor het industrieel proefbrouwen van een uniek bier. Concreet betekende dit:
 een kwaliteitsvol bier dat goed geapprecieerd wordt door de consument is gekend,
 een hoge gist die lang zijn vitaliteit en viabiliteit behoudt in het bier is geselecteerd; deze gist geeft bovendien een stabiele afzetting in de fles,
 het meest geschikte foodgrade biofenolproduct is geïdentificeerd qua samenstelling, oplosbaarheid, gebruiksvorm, effect op de nagisting, effect op de vitaliteit en viabiliteit van de gist, effect op de stabiliteit van het bier en interactie met de gist en eiwitten in het bier,
 het bier heeft een langere houdbaarheid verworven door het biofenolproduct.

Projectcoördinator

Anita Van Landschoot

Copromotoren

Tony Ruyssen, Arne Heyerick (UGent)

Projectmedewerkers

Dana Vanderputten, Sylvie Vandoorne, Christine Vanneste

Looptijd

1/09/2008 - 31/12/2012

Financier

HOGENT

Programma financier

Twee- tot vierjarige onderzoeksprojecten

Externe organisaties

Universiteit Gent, Faculteit Wetenschappen