Foto Impact of the transition towards a semi-industrial chuno production on the quality and economic viability

Onderzoeksprojecten.

O

Onderzoeksprojecten.

Impact of the transition towards a semi-industrial chuno production on the quality and economic viability

Het algemene doel van het project is om de inkomsten van de lokale landbouwers uit de productie van chuño’s, gedroogde aardappelen, te verzekeren naar de toekomst toe. Ten gevolge van de klimaatopwarming maar ook omwille van de arbeidsintensiteit, zijn de lokale boeren genoodzaakt over te schakelen van het zeer specifiek en traditioneel productieproces van deze aardappelen op het veld naar een semi-industrieel productieproces. Het project heeft tot doel te ondersteunen bij de optimalisatie van dit semi-industrieel productieproces en bij het in kaart brengen van de kwaliteit van deze semi-industrieel geproduceerde chuño’s. Ook zal een economische evaluatie van deze productiewijze gemaakt worden.

Projectcoördinator

Marianne De Meerleer

Copromotoren

Nathalie Bernaert (ILVO Food Pilot)

Looptijd

1/01/2019 - 31/12/2020

Financier

VLIR-UOS

Programma financier

South Initiatives

Externe organisaties

TRIAS
Universidad Nacional José Maria Arguedas (UNAJMA)
ILVO Food Pilot, Melle