Foto PMD4U: Development of a microfluidics based method for qualitative and quantitative assessment of phages for phage therapy, a phage measurement device for you.

PMD4U

P

PMD4U

PMD4U: Development of a microfluidics based method for qualitative and quantitative assessment of phages for phage therapy, a phage measurement device for you.

Ontwikkelen van een microfluidics-gebaseerde methode voor kwalitatieve en kwantitatieve analyse van fagen voor faagtherapie, een faag-meet-device voor gepersonaliseerde behandeling (PMD4U).

Ontwikkelen van een automatische kwalitatieve en kwantitatieve analyse van fagen voor faagtherapie, een faag-meet-device voor gepersonaliseerde behandeling. Faagtherapie is een van de weinige alternatieven voor de behandeling van meervoudige antibioticaresistentie. Hoewel beschikbaar in verschillende delen van de wereld sinds de ontdekking ongeveer 100 jaar geleden, is faagtherapie tot op heden gebaseerd op zeer arbeidsintensieve laboratoriummanipulaties. De belangrijkste techniek is de Double Agar Overlay-methode (DAO) die wordt gebruikt om na te gaan of fagen bacteriën kunnen afdoden.

             
                           
                                         
                                                        

PMD4U is een onderzoeksproject van het onderzoekscentrum Health and Water Technology

                                         
                           
             

Projectcoƶrdinator

Stefan Vermeulen

Looptijd

1/09/2020 - 31/08/2021

Financier

Associatie Universiteit Gent

Programma financier

IOF-ConnecTT