Foto TRIADE 2.0 - training for inclusion of ageing people with disabilities through exchange 2.0

TRIADE 2.0.

T

TRIADE 2.0.

TRIADE 2.0 - training for inclusion of ageing people with disabilities through exchange 2.0

De opleiding Orthopedagogie en het onderzoekscentrum EQUALITY zetten zich de voorbije jaren sterk in om de levenskwaliteit en sociale inclusie van ouder wordende mensen met een verstandelijke beperking te bevorderen.

In het Erasmus+ KA2 project TRIADE 2.0 werd met 9 Europese partners gedurende 3 jaar opleidingsmateriaal ontwikkeld voor verschillende professionals die ondersteuning bieden aan oudere mensen met een verstandelijke beperking (opvoeders, zorgkundigen, verpleegkundigen, ergotherapeuten, orthopedagogen, psychologen, ...).

Het materiaal.

Het opleidingsmateriaal bestaat uit verschillende elementen. 

1. “My New Inclusive Job"  

  • Werkboek en pedagogische handleiding voor trainers van professionals die werken met ouder wordende volwassenen met een verstandelijke beperking. 
  • Cursus voor professionals 
  • Massive Online Open Course (MOOC) 

2. Interactief trainingsprogramma “My New Ageing Me"

  • 64 inspirerende oefeningen om te werken rond thema’s zoals ‘ouder worden’, ‘met pensioen gaan’, ‘verhuizen’, ‘relaties’, ‘sociale inclusie’, ‘activiteiten in de samenleving’, ‘gezondheid’, ‘levenseinde’, … .  
  • Trainers MNAM platform gids om zo het meeste uit de 64 oefeningen te halen en zelf nieuwe oefeningen te produceren en te valideren. 

3. Het TRIADE 2.0 masterplan waarin het "wat, waar, wanneer en hoe" van de training en leeractiviteiten van het project worden uitgelegd. 

Al het materiaal is vrij beschikbaar →

Meer info en contact.

Wil je graag meer toelichting of heb je interesse in een cursus op maat van je organisatie? Neem dan contact op met Ilse Goethals van het onderzoekscentrum EQUALITY.

Ontdek ook de publicatie Steeds langer zullen we leven... in de gloria? die ontwikkeld werd in het kader van het project Optimale zorg en ondersteuning voor ouderen met een verstandelijke beperking

 

TRIADE 2.0 is een onderzoeksproject van het onderzoekscentrum EQUALITY ResearchCollective.

Projectcoördinator

Ilse Goethals

Projectcoördinator (extern)

IVASS Instituto Valenciano de Atencion Social-Sanitaria, Valencia, Spain

Looptijd

1/10/2018 - 31/08/2021

Financier

EU

Programma financier

Erasmus+ Key Action 2 - Cooperation for innovation and the exchange of qood practices - Strategic Partnership for Vocational Education & Training

Externe organisaties

Groep Ubuntu
WZC Sint Vincentius
Familiehulp
NARHU - Bulgarije
RIC. Novo Mesto – Slovenië
ENSA - Italië
Universitat Politècnica De València - Spanje