Foto Understanding the Dynamics and Consequences of Young Adult Substance Use Pathways - A Longitudinal And Momentary Analysis in the European nightclub scene (ALAMA-NIGHTLIFE)

ALAMA-NIGHTLIFE

A

ALAMA-NIGHTLIFE

Understanding the Dynamics and Consequences of Young Adult Substance Use Pathways - A Longitudinal And Momentary Analysis in the European nightclub scene (ALAMA-NIGHTLIFE)

Het nachtleven is erg gegroeid in het laatste decennium en staat min of meer gelijk aan druggebruik. Ondertussen is er ook een ongezien aantal Nieuwe Psychoactieve stoffen opgedoken. De kracht van ecstasypillen is verdubbeld, en daarmee ook het aantal gezondheidsincidenten. Vroegere studies slaagden er niet in om de dynamische aspecten van druggebruik in het nachtleven te vatten, op korte termijn (voor, tijdens en na het clubben) en op lange termijn (veranderingen doorheen de tijd). Een pan-Europees begrip van deze zaken is noodzakelijk om optimale beleidskeuzes te maken in verband met licenties in het nachtleven, drugcontroles en schadebeperking. Deze studie combineert de nieuwste interdisciplinaire technieken (momentair of ‘real time’, langetermijn, subjectief, biologisch) met een vergelijking over landen heen, om op die manier duidelijk zicht te krijgen op het verloop van druggebruik en de gevolgen ervan op korte en lange termijn.

Dit project is afgelopen. Resultaten kunnen opgevraagd worden via Tina.VanHavere@hogent.be.
Het POPHARS -project zoomt verder in op het druggebruik van festivalgangers en hun perceptie van drugsinterventies.

             
                           
                                         
                                                        

Understanding the Dynamics and Consequences of Young Adult Substance Use Pathways - A Longitudinal And Momentary Analysis in the European nightclub scene (ALAMA-NIGHTLIFE) is een onderzoeksproject van het onderzoekscentrum Research Centre for Sustainable Organisations

                                         
                           
             

Projectcoördinator

Tina Van Havere

Projectcoördinator (extern)

Trimbos-instituut

Projectmedewerkers

Bert Hauspie

Looptijd

1/09/2016 - 31/12/2019

Financier

BELSPO

Programma financier

ERANID - ERA-NET on Illicit Drugs