Foto Understanding the Dynamics and Consequences of Young Adult Substance Use Pathways - A Longitudinal And Momentary Analysis in the European nightclub scene (ALAMA-NIGHTLIFE)

ALAMA-NIGHTLIFE.

A

ALAMA-NIGHTLIFE.

Understanding the Dynamics and Consequences of Young Adult Substance Use Pathways - A Longitudinal And Momentary Analysis in the European nightclub scene (ALAMA-NIGHTLIFE)

Het nachtleven is in de laatste decennia sterk gegroeid en wordt sterk geassocieerd met druggebruik. Ondertussen is er ook een ongezien aantal Nieuwe Psychoactieve Stoffen (NPS) opgedoken. De kracht van ecstasypillen is verdubbeld, en daarmee ook het aantal gezondheidsincidenten. Eerdere studies slaagden er niet in om de dynamiek van het druggebruik in het nachtleven te vatten, op korte termijn (voor, tijdens en na het clubben) en op lange termijn (veranderingen doorheen de tijd). Een pan-Europees begrip van deze zaken is noodzakelijk om optimale beleidskeuzes te maken in verband met licenties in het nachtleven, drugcontroles en schadebeperking.

Dit onderzoeksproject combineert de nieuwste interdisciplinaire technieken (momentair of ‘real time’, langetermijn, subjectief, biologisch) met een vergelijking over landen heen, om op die manier inzicht te krijgen in de dynamiek en evolutie van druggebruik en de gevolgen ervan op korte en lange termijn.

Dit project is afgelopen. Meer weten? De resultaten kunnen opgevraagd worden via suprb@hogent.be. Het POPHARS-project zoomt verder in op het druggebruik van festivalgangers en hun perceptie van drugsinterventies.

ALAMA-NIGHTLIFE is een onderzoeksproject van het onderzoekscentrum Substance use and Psychosocial Risk Behaviours.

Projectcoördinator

Tina Van Havere

Projectcoördinator (extern)

Trimbos-instituut

Projectmedewerkers

Bert Hauspie

Looptijd

1/09/2016 - 31/12/2019

Financier

BELSPO

Programma financier

ERANID - ERA-NET on Illicit Drugs